Cabaret Jacksonville

Cabaret Jacksonville

„Cabaret Jacksonville”: muzică, strălucire, pasiune şi dans – o cortină peste o realitate vicioasă

„Cabaret Jacksonville” este o poveste de iubire spusă în paşi de step american, samba şi salsa la Teatrul Republican „Luceafărul”. Regia spectacolului este semnată de Boris Focşa. Montrarea spectacolului a marcat o premieră în Republica Moldova – pentru prima dată pe o scenă profesionistă de la noi s-a jucat un spectacol-cabaret, actorii au cântat şi dansat acompaniaţi live de orchestră.

Aşa cum sugerează şi titlul, acţiunea se petrece într-un cabaret din Jacksonville unde, pe lângă tradiţionalele intrigi şi bârfe, se consumă şi o frumoasă poveste de iubire. Cabaretul musteşte de viaţă, ceea ce-l face, la un moment dat, pe Sam (Veaceslav Mereuţă), unul dintre personajele principale ale acestui spectacol, să exclame: „Cabaretul este viaţă. Cabaretul este viaţa mea”.

În viziunea lui Boris Focşa, regizorul spectacolului: „Cabaretul este un teatru de marionete vii, conduse de ispite şi vicii omeneşti”.

Spectatorului îi este dat să descopere aici, pe lângă viciile şi ispitele pe care le ironizează artiştii cabaretului, şi dramele lor personale, ale celor care distrează seară de seară clienţii localului. Prinşi într-un cerc vicios, aceştia, dincolo de culise, sunt oameni de rând, încearcă să supravieţuiască fiecare în parte, folosind orice mijloc pentru a rămâne „pe linia de plutire”. Dar unii dintre ei îndrăznesc să-şi dorească mai mult decât oportunităţile pe care le oferă un orăşel provincial. Acesta e şi cazul lui Pam, actriţă şi cântăreaţă de cabaret, „steaua Jacksonvilului”, care la un moment dat este pusă în situaţia să aleagă între bărbatul iubit şi Broadway. Alege Broadway, unde cunoaşte succesul, dar pentru ea luminile rampei pălesc în momentul în care înţelege că fără dragoste, succesul ei nu are niciun rost.

ECHIPA DE CREAŢIE

Versiunea Scenică – Boris Focşa

Compozitor – Dorel Burlacu

Scenografie – Adrian Suruceanu

Pictor costume – Stela Verebceanu

Coregraf – Alexandru Voitenco

Versuri – Vladimir Isac

DISTRIBUŢIA

Pam, artista în cabaret – Stela Focşa

Sam, compozitor –  Veaceslav Mereuţă

Bradley, milionar, client permanent – Avelin Tabarcea

Paul, conferancer – Vladimir Isac

Nick, solist în cabaret – Sergiu Plingau

Mary, artista în cabaret – Iulia Bordeianu

Virginya, conducător orchestră – Paulina Zavtoni

Suzy, artista în cabaret – Ana Rusu

Kate, artista în cabaret – Viorica Severin

Cindy, şefa trupei – Nina Doni

Julya, artista în cabaret –Inga Petica

Maggie, soţia lui Paul – Rodica Mereuta

Johny, barmen – Ruslan Croitoru