Cenușăreasa

Cenusareasa

„Cenușăreasa” după Charles Perrault

„Cenușăreasa” este un basm popular, există mai multe variante ale acestei povești, dar în toate se regăsește un element comun –  mitul opresiunii nedrepte urmată de triumf și răsplată.

Răsplata pe care o primește Cenușăreasa nu este o rochie frumoasă și o poziție socială bună pe care o obține căsătorindu-se cu Prințul, precum au înțeles astăzi multe Cenușărese moderne, construindu-și astfel, cu mâinile proprii, din acest vis o colivie.

Răsplata pe care o primește eroina noastră și pe care o merită cu prisosință, este respectul și recunoștința pentru hărnicie și bunătate, pentru frumusețea sufletului, noua ei poziție socială plasând-o la alt nivel, de unde să continue să fie la fel de înțeleaptă și să dăruiască bunătate.

La Teatrul „Luceafărul” dreptatea și adevărul triumfă. Vă puteți convinge odată în plus de acest lucru urmărind spectacolele noastre: „Frumoasa și Bestia”, „Aladin”, „Fata Babei și Fata Moșneagului”, „Crăiasa Zăpezii”… ca să ne pregătim, treptat, să trecem împreună la alt nivel de percepere a realității prin prisma spectacolelor pentru tineri și adulți pe care vi le oferă instituția noastră.

Premiera 18 decembrie 2013.

Echipa de Creaţie

Regie – Boris Focşa

Compozitor – Stela Argatu

Scenografie – Adrian Suruceanu

Costume – Stela Verebceanu

Distribuţie

Cenuşăreasa – Rodica Mereuţă;

Prinţul – Oleg Macovei; Constantin Garbuz;

Zâna – Vitalia Grigoriu;

Regele – Vladimir Isac; Avelin Tabarcea;

Majordomul – Valentin Munteanu; Gheorghe Tabarcea;

Mama Vitregă – Iulia Bordeianu;

Mimi – Viorica Severin;

Sisi – Diana Cazac;

Şoricei / Străjeri – Oleg Lungu, Ruslan Croitoru; Igor Izman, Ion Prisacara