Crăiasa Zăpezii

Craiasa zapezii

”Crăiasa Zăpezii” de Hans Christian Andersen

”Crăiasa Zăpezii” este una dintre îndrăgitele povești ale copilăriei, povestea a doi copii dintr-un orășel nordic. Fetița Gherda și băiețelul Key erau buni prieteni și țineau unul la altul ca și cum ar fi fost frate și soră. Dintr-odată liniștea lor este tulburată de Crăiasa Zăpezii care, o dată cu apariția primilor fulgi de nea, îl răpește pe Key. Gretchen pornește hotărâtă și neînfricată la un drum lung și anevoios, în căutarea prietenului drag, pe care îl găsește în palatul de gheață al Crăiesei Zăpezii.

“Crăiasa Zăpezii” este un basm cult, este povestea trecerii dinspre copilărie, spre adolescență a doi copii, Key și Gherda, un băiețaș și o fetiță, care vor porni fiecare pe un drum al cunoașterii, al descoperirii de sine.

Autorul, Hans Christian Andersen a fost un copil sărac, fiul unui meșteșugar și al unei spălătorese. A rămas orfan de timpuriu, de aceea copilăria sa a fost, mai degrabă nefericită. Poveștile sale, publicate cele mai multe în preajma Crăciunului, conțin elemente de biografie personală, și sunt un îndemn spre fapte bune, spre sensibilitatea față de durerile semenilor, spre armonie și toleranță, spre acceptarea a ceea ce este fiecare dintre noi.

Echipa de creație

Regie – Valeriu Andriuţă

Scenografie – Adrian Suruceanu

Muzică   –   Alexandru Decuseară

Costume – Adrian Suruceanu

Coregrafie – Marta Madan

DISTRIBUŢIA

Crăiasa Zăpezii                                   Stela Focşa

Gherda                                             Rodica Mereuţă

Povestitorul                            Avelin Tabarcea

Prințesa / Hoața-Mică               Viorica Severin

Key / Prințul                             Vlad Isac

Bunica/ Baba                            Nina Doni

Cioara 2                                      Ana Rusu

Cioara 1 / Hoțul 2/ Renul –  Veaceslav Mereuţă

Regele/ Hoțul 1 – Ruslan Croitoru